sweden.png unitedkingdom.png
en smakrik matupplevelse

Våra samarbetspartners

 

Brödkultur -

På Brödkultur Stenugnsbageri vill vi med våra produkter förmedla

känslan av den rika kulturella betydelsen som hantverksmässig

bakning har. Vi använder inga halvfabrikat och allt som bakas, från

bröd och knäckebröd till mazariner och kanelbullar, passerar vår

stenugn. Varmt välkomna!

  

Kgränd -

Kgränd erbjuder enkel, vällagad och ärlig mat i en stressig vardag. Ät gärna i

vår trevliga bistro, på den mysiga uteserveringen eller ta med maten hem.

Välkomna in till oss på Kgränd! www.kgrand.se

 

Das Backhaus -

Hos oss hittar ni både tyska och svenska specialiteter, matbröd och kaffebröd av högsta kvalitet.

Vår bagare är där hela dagen och bakar löpande - alltid färskt bröd. Vi har mer än 60 sittplatser så där kan man på plats njuta av nybakade och bredda baguetter, brötchen, tyska kakor och laugenbretzel. Vi levererar även större antal till exempelvis företag.

Välkomna! 

 

Sju Bönor -

Vi är en ekologisk butik med vegetarisk inriktning, som också gillar

närproducerat och Fair trade. Hos oss hittar du bl a basvaror, frukt och

grönt, hud och skönhet, delikatesser, rengöring samt våra två

passioner - te och choklad. Varmt välkommen!

 

Zoégas Café & Butik -

Zoégas kaffe fyller i år 125 år! Verksamheten startade i våra fina lokaler

på Drottninggatan så välkommen in och upplev både det gamla och det nya

Zoégas - den genuina kärleken till kaffe är stark, nu som då!

 

Fahlmans Café -

Kvalitet och hantverk sedan 1914. Vi driver ett konditori och bageri med både tradition och nytänkande som ledord – alltid med högsta kvalitet i första rummet. Alla våra bakverk tillverkas i våra lokaler av utbildade bagare och konditorer.Vår butik ligger mitt i centrum, i hörnet Kullagatan, Stortorget. Här kan du avnjuta en god kopp kaffe tillsammans med en bit tårta eller handla bullar, småkakor, sallad m.m från vår ”Tag med” avdelning.

Pub Ro - 
Vår målsättning är att våra gäster skall njuta av den varma och goda stämningen och att vår mat och utbud av drycker därtill skall falla alla i smaken.
Njut av vår världsberömda (!) fisksoppa med ett glas vin och överväldigas av den fantastiska utsikten som sträcker sig över hela Norra Hamnen och Öresund med Danmark i bakgrunden.
Pub Ro vill vara den mysiga hamnkrogen dit man gärna söker sig för värme och gemenskap och där priset på mat och dryck gör att man väljer att komma tillbaka igen och igen och igen...

Världsbutiken - 
Världsbutiken i Helsingborg är del av Fair Trade-rörelsen som länge har arbetat för att öka medvetenheten om arbetsvillkoren för producenter runt om i världen. Genom att sälja deras varor och informera om handelsvillkoren, har föreningen bidragit till förbättra den sociala och ekonomiska situationen för småproducenter runt om i världen. Världens bästa presentbutik! I matväg finns här choklad, kryddor, marmelader, torkad frukt, kaffe, te etc etc.

Helsingborgs Glassfabrik -

Er lokala glasstillverkare som tillverkar våra produkter i Helsingborg. Vi tillverkar glass på de bästa ingredienserna. Mjölk och grädde köper vi lokalt från Skånemejerier. Glassvåfflor kommer från Kristianstad och Våffelbagarn. Från glassens hemland, Italien, har utvalda leverantörer av de mer exotiska smakerna. Allt detta blandar vi ihop och gör glass av i vår lilla fabrik. Med naturliga råvaror och smaken från Italien och grädden från Sverige kombinerar vi det bästa av två världar. Detta ger en smakupplevelse som skiljer sig från de stora aktörernas massutbud. Tillverkningen sker dagligen under högsäsongen och vi säljer vår glass på "Fabriken" och i "Kiosken".

Restaurang Telegrafen - 
Telegrafen slog upp portarna den 30 november 1989 som en av de första engelksinspirerade pubarna i vårt land. I tornbyggnaden högst upp rymdes en gång i tiden Helsingborgs första telegrafbyrå, så namnvalet föreföll enkelt och logiskt. telegrafen med pub, restaurang och vinkällare har genom åren utvecklat ett format som vi hoppas och tror motsvarar våra gästersönskemål och förväntningar. Vi erbjuder högklssig underhållning utan entréavgifter. World music i puben var lördagseftermiddag, ofta med jazziga tongångar, blues i vinkällaren, sportsändningar med tonvikt på fotboll m.m. Matsalen erbjuder en a la carte i avskild miljö. Puben lockar med lite enklare rätter (pubkrubb), samt ett mycket stort och varierat antal öl på fat serverade i pintglas av vår alltid lika tillmötesgående personal. 

Pitcher´s - 
Pitcher´s kallar sig Helsingborgs nya mötesplats för dig som gillar god mat och dryck i mysig miljö. Vi finns mitt i stan på Möllegränden 3, bara några meter från Knutpunkten. Vi har ett stort utbud av öl och whisky och på restaurangmenyn finns både klassisk pubmat och menyrätter tillagade med finess. Sporten är viktig för oss och vi visar ett stort utbud av livematcher, men eftersom vi är en "mjuk sportbar" så finns det altid platser där du inte bhöver titta på tv om du inte vill.

Ebbas Fik -

Ett besök på Ebbas fik är ett måste för den som gillar 50-talsdesign och riktigt gott kaffe. Här är det tidstypiska galonmöbler, plastbandslampor och Stringhyllor som gäller. I jukeboxen snurrar Sven-Ingvars och Little Richard. Varenda inredningsdetalj, ner till minsta kaffesked är från det ljuva 50-talet. En hel del prylar är dessutom till salu!

Nymalet kaffe, rejäla smörgåsar, fräscha sallader, stora och välfyllda baguetter och bakade potatisar står på menyn, liksom gigantiska varma smörgåsar och hamburgare. Varför inte prova en Elvisburgare som tillagats efter Kungens eget recept?

I kakdisken finns tidstypisk radiokaka, läckra fruktpajer och många andra härliga bakverk. Och allt till mycket rimliga priser. Hela sortimentet är givetvis hemlagat och hembakt!

Soliga sommardagar kan man slå sig ner på den trivsamma trädgårdsserveringen, kanske med någon av Ebbas berömda glassdesserter?


Peter Beier Choklad -

– från jord till bord. Den enda med egen kakaoplantage. Peter Beier Choklad är en av få leverantörer som bara tillverkar en sak – choklad och inget annat. För ambitionen är att leverera världens bästa choklad. Inget annat är möjligt när hjärtat brinner för choklad. 
Peter Beier Choklad är framställd med omtanke och kärlek av de absolut främsta råvarorna, bland annat från den egna plantagen i Karibien. Alla ingredienser är noga utvalda, så när du köper en fylld chokladpralin med cognac kan du vara säker på att du njuter den äkta varan. Samma omtanke finns i chokladens förpackningar, där varje ask har sin historia.
Sedan öppningen 1996 har Peter Beier Choklad mottagit åtskilliga priser för sin ypperliga kvalitetet. Under åren har det öppnats flera butiker/caféer i både Danmark och Sverige.
Som kund hos oss är du lika viktig om du lämnar butiken med en chokladdinosaur och ett smakprov som om du går därifrån med ask fylld med 1200 gram dessertchoklad.
Bor du långt ifrån någon av våra butiker kan du beställa via web-shoppen och få leverans till din egen – eller någon annans – dörr.

 

Madame Moustache - 

Denna relativt nya krogen är inhyst i det historiska huset Gamlegård. Inredning hämtar sin inspiration från huset och dess 1700-talshistoria, tolkat på ett fritt och mer modernt vis. Bland annat blandas jugendmönstrade tapeter med silvriga rokokofåtöljer med foder i röd sammet i ett rum och medaljonger och vykortstryck i ett annat. Toaletten tapetseras av mangaserier, men har en ljuskrona i taket. Känslan ska vara fransk och smådekadent, "kitschigt med ändå folkligt". Dock har flera detaljer lämnats orörda, bland annat innertaket och snickerier. After work i baren 17.00-20.00 på torsdagar och fredagar. Massor av rätter från 70 kr.

 

Ålgrändens Ost - 

Hos Anki och Tommy blir man alltid hjärtligt bemött. Med ett stort utbud av ost, chark och andra delikatesser finns här något för alla tillfällen.

www.algrandensost.se

 

Chocolatte - 
Hela vår tillvaro kretsar kring choklad. Kring tillverkning, förpackning och försäljning av choklad. Vi vill att chokladen du får av oss ska vara lika vacker på bordet som den är god i munnen. Vår chokladfabrik är förmodligen den minsta i världen. Men den är stor noga att rymma en hel värld av choklad. Chocolatte har funnits sedan 2003. Vi är en chokladbutik med en liten cafédel som vill förse Helsingborg med god choklad och dito kaffe. Bakom butiken finns vår lilla chokladfabrik som förser butiken med praliner, tryffelstänger, chokladbräck och andra godsaker. Vad sägs om mynta/limetryffel eller lakrits och havssaltsfudge?

 

Manda'rin - 

Manda'rin är en modern kombination av lounge, café, bar och restaurang.
Restaurangen har ett modernt kök som bjuder på känd mat.

 

Lakritsboden -

Nu har Helsingborgs första lakritsbutik öppnat på Bruksgatan!
I vår butik kommer vi sälja lakritsrelaterade produkter från hela världen!

 

Bondens egen marknad - 

Hos oss hittar du alltid härligt nyskördade grönsaker och frukter, goda  ostar, gyllene rapsolja, bra kött från oxe, lamm, gris och kyckling, nyslungad honung, sillinläggningar, vaktelägg, välsmakande sylt, saft, marmelader och chutney, nybakt bröd, must, kryddörter, lammskinn och mycket annat gott att duka upp på bordet.


På "G"
newsicon
"-Ta med en ryggsäck till dina inköp!"  ...
 
© Copyright 2010 - foodbytheway.se - Helsingborg - Tfn:
0707441751 - info@foodbytheway.se
Sidan skapad av Joakim Torstensson